Regenwaterpomp

Regenwaterpomp Grundfos

Grundfos Scala1

De Grundfos SCALA1  is een zelfaanzuigende, alles-in-één hydrofoorpomp(regenwaterpomp) en de opvolger van de Grundfos MQ modellen. De hydrofoorpomp (regenwaterpomp) is geschikt voor diverse toepassingen en kan o.a. worden ingezet voor drukverhoging in huis, als regenwaterpomp (hergebruik van regenwater in huis) of voor het besproeien van uw tuin. Door de stille werking (54 dB) kan de pomp probleemloos in huis worden geïnstalleerd.

De Grundfos SCALA1 is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

 • Grundfos SCALA1 3-45
 • Grundfos SCALA1 3-55

De Grundfos Scala 1 beschikt over een aantal geavanceerde beveiligingsfuncties zoals:

 • Droogloopbeveiliging: De pomp schakelt zichzelf automatisch uit, bij watertekort.
 • Cyclusbeveiliging: Voorkomt dat de pomp (te) vaak in- en uitschakelt in geval van kleine lekkages tijdens de installatie.
 • Maximale looptijdbeveiliging: De pomp kan zichzelf automatisch uitschakelen na een gewenste periode van continue bedrijf.
 • Thermische beveiliging: De pomp wordt uitgeschakeld als deze wordt blootgesteld aan te hoge temperaturen door omgevingstemperaturen, in geval van vastlopen of overbelasting. Zo wordt doorbranden van de motor voorkomen.

Samengevat

 • Levert voldoende druk en capaciteit voor gemiddeld 4 sproeiers
 • De slang die voor deze pomp gebruikt kan worden heeft een diameter van 1" voor de persaansluiting en een diameter van 1" voor de aanzuigaansluiting
 • Zuigt water aan van maximaal 8 meter diepte
 • De opvoerhoogte is maximaal 44 meter wat gelijk staat aan 4,4 bar output

Beveiliging tegen droogloop van de pomp

De naam zegt het al. Deze pomp is beveiligd tegen drooglopen. De meeste pompen kunnen niet lang of niet droog draaien. Vaak resulteert dit in het direct doorbranden en / of vastlopen van de pomp. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de bron droogstaat en de pomp niet meer in staat is om water aan te zuigen. Pompen die hier vooral gevoelig voor zijn, zijn beregeningspompen of hydrofoorpompen. Sommige bronpompen en wat geavanceerdere beregeningspompen hebben een standaard ingebouwde droogloopbeveiliging. Een pomp die dit niet standaard heeft is makkelijk uit te rusten met een droogloopbeveiliging, bijvoorbeeld door middel van een losse droogloopbeveiliging of DAB Control-D. Hiermee sluit u gegarandeerd uit, dat uw hydrofoorpomp of beregeningspomp droogloopt.

Automatische in- / uitschakeling

Deze pomp schakelt automatisch in of uit, wanneer u ergens een waterpunt openzet, dat is aangesloten op de pomp. In veel gevallen biedt het een groot voordeel, dat uw pomp automatisch in- en uitschakelt. Bijvoorbeeld bij beregening, wanneer u een handpistool gebruikt. Als u regenwater gebruikt, om uw toilet of wasmachine te voorzien van water. Zeker ook als u uw waterdruk in huis wilt verhogen. Anders dan bij een standaard beregeningspomp, 'merkt' een hydrofoorpomp, door een drukverschil, of u één of meerdere waterpunten open of dicht zet. Zo weet de pomp dat hij moet gaan lopen of juist moet stoppen. De standaard hydrofoorpompen (welke op een tank staan gemonteerd) hebben een mechanische schakelaar. De meer geavanceerdere hydrofoorpompen, hebben een elektronische schakelaar. Beide systemen hebben hun voor- en nadelen. De mechanische schakelaar is betrouwbaar, maar niet / moeilijk in te stellen. De elektronische variant is in te stellen, maar wel afhankelijk van elektra.

Grundfos Scala 1

Grundfos SCALA1 System

Grundfos SCALA1-system is een volledig geïntegreerd, zelfaanzuigend, compact regenwaterbeheersysteem. Het systeem is speciaal ontworpen om voorrang te geven aan het gebruik van regenwater boven leidingwater. De SCALA1-System bevat bevat een bluetoothverbinding met de Grundfos GO Remote app die je veel verschillende mogelijkheden biedt.

Omdat de Grundfos SCALA1-system zelfaanzuigend is, kan hij water aanzuigen van een niveau lager dan de pomp. Mits gevuld met water, kan de pomp in minder dan 5 minuten water van een diepte van 8 meter oppompen.

 • Deze pomp is de opvolger van de Grundfos RMQ 3-45.
 • De Grundfos SCALA1-system bevat geavanceerde beveiligingsfuncties zoals doorloopbeveiliging (die de pomp automatisch stopt bij watertekort), cyclusbeveiliging (die voorkomt dat de pomp vaak start in geval van kleine lekkages tijdens de installatie) en maximale looptijdbeveiliging kan de pomp stoppen na een gewenste periode van continu bedrijf.
 • De Grundfos SCALA1-system bevat een bluetoothverbinding waarbij je met de Grunfdos GO app je SCALA1 kan instellen als Twin-boostersysteem, dat zowel dienst doet / stand-by als dienst / assist.
 • De Grundfos SCALA1-system heeft een maximale opvoerhoogte van 25m en een nominaal debiet van 3m³/u.

De Grundfos SCALA1-system is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

 • Grundfos SCALA1 3-35
 • Grundfos SCALA1 3-45


grundfos Scala 1-system

Regenwaterpomp

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x